.
Μοναχές στο Καλάμι

Εγκαταστάθηκε στην Μονή Καλαμίου, με τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίου, μικρή γυναικεία Αδελφότητα, από δύο μοναχές, προερχόμενες από την Μονή Μπούρα Μεγαλοπόλεως. Ηγουμένη της Μονής χωροθετήθηκε η μοναχή Αλεξία, το Σάββατο στις 14.7.2014, από τον Μητροπολίτη μετά από σχετική τελετή, στην οποία παραβρέθηκαν το σύνολο σχεδόν των μονίμων κατοίκων Ατσιχώλου, υπό τον Πρόεδρο του τοπικού Συμβουλίου Ατσιχώλου Γιάννη Λάλο, καθώς και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ηλ. Καψιμάλη και τον Αντιπρόεδρο Τάσο Σκουρλά. Η άλλη μοναχή είναι η αδελφή Φιλοθέη. Και οι δύο είναι λόγιες με μεγάλη επιστημονική και θεολογική κατάρτιση. Η ηγουμένη Αλεξία είναι διαπρεπής νομικός, η δε μοναχή Φιλοθέη Φιλόλογος. Η καλή φήμη των προηγήθηκε της εγκαταστάσεώς των και οι Ατσιχωλίτες καθώς και πολλοί από τα γύρω χωριά, τις περιέβαλαν με σεβασμό και αγάπη.

Η δραστήρια Ηγουμένη έχει πολλά σχέδια κατά νου για την Μονή. Ήδη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται για ν’ αποκτήσει η Μονή νομική υπόσταση και στην συνέχεια την αυτονομία της. Κατά την θρησκευτική πανήγυρη της 15 Αυγούστου, η εντύπωση που απεκόμισαν οι πολυπληθείς προσκυνητές ήταν άριστη. Η καθαριότητα των χώρων και η τάξη υποδειγματική. Η θεία λειτουργία κατά την μοναστική τελετουργία πραγματική μυσταγωγία.

Ο Σύλλογος Ατσιχωλιτών, εκ μέρους όλων, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας για την ιδανική λύση που έδωσε σε ένα μακροχρόνιο αίτημά μας, στην αξιοπρεπή δηλαδή επάνδρωση της Μονής Καλαμίου. Ο Σύλλογος εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Ηγουμένη Αλεξία και την συνοδεία της και της εύχεται καλή διαμονή, επ’ αγαθώ πάντοτε της Μονής.

Το σχόλιό σας...

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *