Κοιτίς της επαρχίας μας
Ο ΑΤΣΙΧΩΛΟΣ
.
Ο καιρός στο χωριό ώρα 05.55΄ -
Εις μνήμην…

Σήμερα 16 Ιουνίου 2022, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ατσιχωλιτών, αφού πληροφορήθηκε τον θάνατο του Ιωάννη Θ. Τσουτσάνη, χρηματίσαντος Αντιπροέδρου και επί πολλά έτη Ταμία του Συλλόγου, εξέδωσε ομόφωνα το κατωτέρω ψήφισμα, αφού  έλαβε υπ’ όψιν τις πολύτιμες υπηρεσίες του εκλιπόντος προς το Σύλλογο και το χωριό:
!. Να παραστεί ο Πρόεδρος ή αντιπροσωπεία του Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 ώρα 12.00′ από τον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ατσιχώλου.
2. Να κατατεθεί στεφάνι εις μνήμην του.
3. Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια του Συλλόγου στην οικογένειά του εκλιπόντος.
4. Να καταχωρηθεί το παρόν ψήφισμα στο Βιβλίο Πρακτικών των Συνεδριάσεων του Δ.Σ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                     Η Γενικής Γραμματέας

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Γ. ΤΣΟΥΤΣΑΝΗΣ              ΑΘΗΝΑ ΣΕΪΖΗ                  

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΤΣΝΗΣ γεννήθηκε το 1933 στον Ατσίχωλο. Ορφανός από πατέρα, παρά τα προβλήματα επιβίωσης, μπόρεσε επάξια να αντεπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες της ζωής, δημιουργώντας παράλληλα με την συχωρεμένη σύντροφό του Τουλα οικογένεια. Ένθερμος πατριώτης, σε όλα τα στάδια της ζωής του, δεν ξέχασε ποτέ το μικρό χωριό του, τον Ατσίχωλο.

Σταδιαδρομώντας ως υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας, από τη θέση αυτή μπόρεσε και προσέφερε πολλές υπηρεσίες στον Σύλλογο και στο χωριό. Ενεργό μέλος του Συλλόγου από το 1980, τα δύσκολα αυτά χρόνια, παρείχε στέγη για τις συνεδριάσεις των κατά καιρούς Διοικητικών Συμβουλίων μέχρις ότου ο Σύλλογος αποκτήσει ιδιοκτήτη στέγη. Πέραν όμως αυτού, ο αείμνηστος Γιάννης ήταν παρών σε ολες τις δραστηριότητες του Συλλόγου, είτε αυτές ήταν πολιτιστικές είτε διάφορα έργα που εκτελούσε ο Σύλλογος για το χωριό.

Πιστός πάντοτε στις αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, αναλάμβανε με συνέπεια και υποδειγματικά όποια υπηρεσία του ανετίθετο. Αφανής εργάτης, με ιδέες, προτάσεις, αλλά και λύσεις, ξεχώριζε πάντοτε  στις συνεδριάσεις, ως συνεπής, συνετός και με κύρος πατριώτης. Με τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ελαφρύ το χώμα της ατσιχωλίτικης γης που θα τον σκεπάσει.

Σχόλια (1)
  1. Ο/Η Μάκης Χρονόπουλος λέει:

    Συλλυπητήρια στους οικείους του.

Το σχόλιό σας...

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *