.
Κοπή πίτας και συνεστίαση 2016

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση κοπής της πίτας και η συνεστίαση που πραγματοποίησε ο Σύλλογός μας την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 το μεσημέρι, στην ταβέρνα του Κρητικού στην Πλάκα. Περίπου 130 Ατσιχωλίτες και φίλοι προσήλθαν την άρτια οργανωμένη εκδήλωση και συνδιασκέδασαν, μέσα σε πνεύμα συναδέλφωσης και αγάπης μεταξύ τους. Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Ηλίας Καψιμάλης, αναφέρθηκε στην ανάγκη συσπείρωσης των μελών του Συλλόγου περί το Δ/κο Συμβούλιο και την εξ αυτού ανάδειξη νέων και ικανών στελεχών που θα το πλαισιώσουν στο μέλλον.Ήδη εφέτος ο Σύλλογός μας διανύει το 110ο έτος ζωής και δράσης (1906-2016) με μεγάλη και σπουδαία προσφορά στον τόπο μας είναι δε ένας ζωντανός οργανισμός από τους σημαντικότερους που δρουν στην περιφέρειά μας, όπως από παντού αναγνωρίζεται.

Ακόμη ο Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι όποιος θέλει μπορεί να διανυκτερεύσει στον Ξενώνα του χωριού, αφού πρώτα επικοινωνήσει με τον Σύλλογο, ενώ παράλληλα έχουν κινηθεί οι δοκιμασίες για την αδειοδότησή του. Και έδωσε θερμά συγχαρητήρια στα μέλη του Δ.Σ. Άννα Μεργούπη και Μαρία Τσουτσάνη που εργάσθηκαν μεθοδικά και ακούραστα για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους το Σύλλογό μας, η Μαρία Αγγελοπούλου, αντιπρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ενώσεως και εκπρόσωπος του Συλλόγου Βλαχοραφτιτών, συνοδευόμενη από την ανιψιά της Ευαγγελία, η οποία σημειωτέον μας ερμήνευσε εκτεταμένο ρεπερτόριο νησιώτικων και λαϊκών τραγουδιών που ενθουσίασε, ο φίλος Θανάσης Μανωλόπουλος, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κρυονεριτών, ο Σπ. Τσαρμπόπουλος, εκδότης του «Αρκαδικού Κήρυκα», η Εύη Τατούλη συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία κυριών του Συνδέσμου Κοντοβαζαινιτών, η οποία μας έκανε και σύντομο χαιρετισμό.

Με ιδιαίτερη όμως τιμή για μας τους Ατσιχωλίτες, αναφέρουμε τις παρουσίες των Ατσιχωλιτισσών Βιβής (Παρασκευής) Δάγγου, το γένος Θεοδωρόπουλου, Δημοτικής Συμβούλου του Δήμου Αιγάλεω και της Σταυρούλας Καρνώτη Δρακοπούλου, κόρης του αείμνηστου και επιφανούς Προέδρου του Συλλόγου μας, Νικ. Θ. Δρακόπουλου, Δημοτικής Συμβούλου του Δήμου Μαραθώνα.

Τέλος με χαρά επισημαίνουμε και την παρουσία των απογόνων του Απόστολου Λαμπρόπουλου εκ των ιδρυτών του Συλλόγου το 1906, οι οποίοι για πρώτη φορά ήλθαν σ’ επαφή με τον Σύλλογο και το χωριό μετά από τόσα χρόνια. Χαιρετισμούς και ευχές απέστειλαν οι μεγάλοι ευεργέτες του Συλλόγου και του Ατσιχώλου Νικ. και Ελευ. Γαϊτανάρη καθώς και ο τοπικός Πρόεδρος Ατσιχώλων Γιώργος Παναγόπουλος.

Το φλουρί της πίτας κέρδισε η Βιβή Δάγγου, ενώ την κληρωθείσα τηλεόραση η Δήμητρα Γιαννακά. Αφού ο «οίνος έρρευσεν άφθονος» σε συνδυασμό με το καλό φαγητό του κέντρου και υπό τους ήχους του κλαρίνου, που ξεσήκωνε, εναλλάξ με το μπουζούκι και τα λοιπά όργανα της ορχήστρας το γλέντι συνεχίσθηκε αμείωτο, μέχρι αργά το απόγευμα. Την εκδήλωση αποθανάτισε με το φακό του ο Γεν. Γραμματέας Μάκης Σείζης.

Με υγεία, χωρίς να λείπει κανείς, ευχόμαστε και του χρόνου.

Το σχόλιό σας...

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *