Ως Πρόεδρος του Δ.Σ. αισθάνομαι την υποχρέωση να επισημάνω την συνεισφορά της Ιστοσελίδας του Ατσιχώλου στις δραστηριότητες του Συλλόγου και στην εν γένει εικόνα του χωριού και όχι μόνο… Από την 1η Σεπτεμβρίου του 2014, η ανανεωμένη Ιστοσελίδας μας, με νέα, εύχρηστη διεύθυνση και το επίσημο λατινικό όνομα του χωριού atsicholos.gr, πέραν των άλλων αποτελεί έναν ισχυρό σύνδεσμο ανάμεσα στον Σύλλογο, τα μέλη του και του απανταχού Ατσιχωλίτες και Ατσιχωλίτισσες και μεταξύ τους.
Παρουσιάζει καθημερινά τα τελευταία νέα και κοινωνικά συμβάντα που αφορούν το χωριό, τις ανακοινώσεις και εκδηλώσεις του Συλλόγου, σχόλια και απόψεις συγχωριανών και φίλων μας για διάφορα θέματα, ενώ δέχεται περίπου 10.000 επισκέψεις τον χρόνο.
Την Ιστοσελίδα δημιούργησε και ενημερώνει ο συγχωριανός μας Μιχάλης Χρ. Μεργούπης, με έδρα την Τρίπολη, τον οποίο ευχαριστούμε για την ιδιαίτερη αυτή συνεισφορά του στον Σύλλογο και το χωριό. Έχει όμως ανάγκη από βοήθεια, με την παροχή πληροφοριών εκ μέρους όλων μας για όσα επίκαιρα ή παρωχημένα (νέα, κοινωνικά συμβάντα, γενεαλογικά στοιχεία, φωτογραφίες, έγγραφα) αφορούν το χωριό, σε άμεση Επικοινωνία από την Ιστοσελίδα ή με ηλεκτρονικά μηνύματα (στα Ε-mail atsicholos@hotmail.com ή mergoupis@hotmail.com).
Ο Σύλλογος αναζητεί συνεργάτη του Διαχειριστή, με σχετικά καλές γνώσεις Υπολογιστή και WordPress, ώστε να αναλάβει στο μέλλον την όλη διαχείριση της Ιστοσελίδας. Ευελπιστούμε στην ανταπόκρισή σας, ιδιαίτερα των νέων από τα μέλη μας.
Επισκεφτείτε τώρα, από το κινητό ή τον υπολογιστή σας, την Ιστοσελίδα του χωριού με την ανοιξιάτικη «περιβολή» της και ενισχύστε την κοινή προσπάθειά μας…
ΘΟΔΩΡΗΣ. Γ. ΤΣΟΥΤΣΑΝΗΣ, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ατσιχωλιτών
Τί μπορείτε να δείτε στην Ιστοσελίδα…
Στην Ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε ένα λειτουργικό Αρχείο με όλα τα δημοσιευμένα άρθρα και Άλμπουμ με σχετικές φωτογραφίες. Επίσης, μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά, ανά ώρα και ημέρα, την κατάσταση και πρόβλεψη του Καιρού στο χωριό…
Στην Γενεαλογία της Ιστοσελίδας έχουν καταγραφεί, από τα τέλη 18ου του αιώνα έως και την δεκαετία του ’50 (διαθέσιμα στοιχεία από μητρώα και άλλες πηγές), περίπου είκοσι (20) Γενεαλογικά δένδρα, εξήντα (60) Γενεαλογικοί κλάδοι, Κατάλογοι και Αρχεία για την Αναζήτηση περίπου επτακοσίων (700) καταγεγραμμένων οικογενειών και δύο χιλιάδων (2.000 !) μελών τους, εκ καταγωγής ή εξ αγχιστείας (όσων μας είναι γνωστοί, αναζητούνται Ατσιχωλίτες και Ατσιχωλίτισσες όπου γής…). Στα Προσωνύμια, βρείτε το παρατσούκλι του παππού σας!