.
Η συνέχεια και η συνέπεια του Συλλόγου…

Με μεγάλη ευχαρίστηση παρατηρώ ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου μας τηρεί απαρεγκλίτως τα ήθη και έθιμα, όπως αυτά παραδοθήκαν από τους προκατόχους του και όπως έχει καταστατική υποχρέωση να τηρεί.

Ο Σύλλογος, εκτός από τα γνωστά και μεγάλα έργα που πραγματοποίησε κατά το παρελθόν, πάντοτε έδινε μεγάλη σημασία στη διοργάνωση και πραγματοποίηση πολλών επιτυχών εκδηλώσεων οι οποίες απολάμβαναν την κοινή αποδοχή.

Οι εκδηλώσεις κατά γενική ομολογία είναι υψίστης σημασίας και τούτο διότι αποτελούν τον συνδετικό κρίκο της συνοχής και σύμπνοιας μεταξύ των συμπατριωτών και καθορίζουν εν πολλοίς την ίδια την ύπαρξη και το μέλλον των ιστορικών Συλλόγων, όπως ο δικός μας.

Μετά από αυτές τις συνοπτικές σκέψεις, έρχομαι στον εφετινό εθιμικό εορτασμό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών που τελέστηκε φέτος την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023. Παρατήρησα με μεγάλη μου πάντοτε ευχαρίστηση ότι τόσο ο Σύλλογος όσο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας μας του Αγίου Αθανασίου από κοινού εργαζόμενοι τήρησαν τα πατροπαράδοτα, με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία, στο αξιοθέατο και πρόσφατα ανακαινισμένο ξωκλήσι των ταξιαρχών και στην εν συνεχεία καθιερωμένη συνεστίαση στο σχολείο και την πλατεία του Αγίου Αθανασίου.

Πολλοί οι προσκυνητές, μέλη του Συλλόγου, από Αθήνα, Πάτρα και Καλαμάτα καθώς και από τα γύρω χωριά. Αισθητή και παράλληλα ευχάριστη η παρουσία του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Μεγαλοπόλεως Κώστα Μιχόπουλου με την ακολουθία του, που έρχεται σαν πρώτο δείγμα του ενδιαφέροντος του για τις μικρές κοινότητες μετά την εκλογή του. Εμείς απλά αισιοδοξούντες αναμένουμε και εμπράκτως εκδήλωση αυτού του ενδιαφέροντος.

Τον πάντα πρόσχαρο και χαμογελαστό Πρόεδρό του Συλλόγου Θεόδωρο Γ. Τσουτσάνη και το Συμβούλιό του, προτρέπω αναμένοντας τις πρωτοβουλίες τους, να συνεχίζει να εργάζεται έτσι δραστήρια και δημιουργικά και να είναι σίγουρος ότι θα έχει την συνδρομή και συμπαράσταση όλων. Με την ευκαιρία της παρέμβασης μου, προτρέπω ακόμη τον Σύλλογο να προβεί στην επικαιροποίηση και εμπλουτισμό του Μητρώου των Μελών, με σύγχρονο ψηφιακό τρόπο. Θεωρώ ότι προς τούτο υπάρχουν τα καταλληλά πρόσωπα.

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν για την πετυχημένη εκδήλωση. Ονομαστικά σ’ αυτούς το έκανε ο Σύλλογος με ανάρτηση του στην ιστοσελίδα μας.

Η φετινή γιορτή των Ταξιαρχών ας μείνει μια ακόμη ευχάριστη ανάμνηση τόσο για την άρτια οργάνωσή, οσο και την ευπρεπή, κόσμια και πολιτισμένη εμφάνιση του χωριού.

Και του χρόνου ακόμη καλύτερα…

ΤΑΣΟΣ ΣΚΟΥΡΛΑΣ, τέως Πρόεδρος του Συλλόγου
Το σχόλιό σας...

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *