Κοιτίς της επαρχίας μας
Ο ΑΤΣΙΧΩΛΟΣ
.
Ο καιρός στο χωριό ώρα 10.10΄ -
Το Ημερολόγιο 2022 του Συλλόγου

Εκτυπώνεται και θα ταχυδρομηθεί εντός των ημερών στα μέλη του Συλλόγου το Ημερολογιο του 2022, το οποίο εκδίδεται ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, με διακοπή το 2021 λόγω της πανδημίας. Στο ημερολόγιο εμπεριέχεται η εξής επιστολή τού Δ.Σ. του Συλλόγου Ατσιχωλιτών:

Αγαπητοί πατριώτες, πατριώτισσες, νέοι και νέες του Ατσιχώλου,

Το φετινό ημερολόγιό μας διαφέρει από όλα τα προηγούμενα που έχει εκδώσει ο Σύλλογος μας. Εφέτος θεωρήσαμε σκόπιμο να τιμήσουμε ιδιαίτερα την επέτειο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την επανάσταση των Ελλήνων για την απόκτηση της ελευθερίας των, μετά από 400 χρόνια τουρκικού ζυγού.

Μικρά, σχετικά, πλην όμως σημαντικά και περιεκτικά κείμενα, διανθισμένα με δημοτικούς στίχους, αποδίδουν το πνεύμα και την ιστορική αξία της ανεπανάληπτης αυτής εποποιΐας, που οδήγησε εν συνεχεία στη δημιουργία του νεοσύστατου ελληνικού κράτους.

Ανατρέχοντας στην ιστορία διακρίνουμε τρεις περιόδους. Την προεπαναστατική, την επαναστατική και την μετεπαναστατική, μέσα στις οποίες ο καθένας μπορεί να κατατάξει την ιστορική αλήθεια, όπως την έχει διδαχθεί και ερμηνεύσει παίρνοντας παράλληλα προσλαμβάνουσες για περαιτέρω εσωτερική έρευνα και αναζήτηση.

Ακόμη το ημερολόγιό μας διανθίζεται με κείμενα που από το ιστορικό της δράσεως της Αδελφότητος και Συλλόγου από της ιδρύσεως το 1906 μέχρι σήμερα. Τούτο, για να ενθυμηθούν οι παλαιότεροι, να γνωρίσουν και να προβληματιστούν οι νεότεροι. Όλα τα επιτεύγματα που όπως διαπιστώνετε αφορούν έργα μακρόπνοα, δύσκολα, ίσως εκ πρώτης όψεως εξεταζόμενα και ακατόρθωτα, πλην όμως κατορθωτά εκ του αποτελέσματος. Όλα αυτά τα έργα συνέτειναν στην βελτίωση των συνθηκών διαβιώσεως των κατοίκων της γενέτειράς μας.

Διαπιστώνεται τέλος ότι η επιτυχής και διαχρονική πορεία της Αδελφότητος και Συλλόγου μας, οφείλεται πρωτίστως στην ενότητα την οποία πάντοτε επιδιώξαμε και πάντοτε επιτύχαμε, παρά τις διαφορετικές απόψεις που κατά καιρούς υπήρχαν και που ήταν φυσικό να υπάρχουν.

Το νέο Δ.Σ. που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 28ης Νοεμβρίου 2021 παραλαμβάνοντας την σκυτάλη, έχει τη βούληση να συνεχίσει κατά και περί αυτό το πνεύμα τη δραστηριότητά του, διατηρώντας και ενισχύοντας την πολύ μεγάλη φήμη του Συλλόγου, που έχει αποκτηθεί μετά από την υπέρ εκατονταετή και συνεχή δράση του προς όφελος του Ατσιχώλου και των Ατσιχωλιτών.

Ευχόμαστε το έτος 2022 να βρει όλους και όλες εν πλήρη υγεία, απαλλαγμένους από την πανδημία που έχει ενσκύψει παγκοσμίως τα τελευταία δύο χρόνια.

Ενισχύσατε το έργο του Συλλόγου προμηθευόμενοι το ημερολόγιο του 2022. Τη συνδρομή σας μπορείτε να καταθέσετε στον λογαριασμό του Συλλόγου στην τράπεζα Πειραιώς: GR3801720570005057063206873 ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο επιθυμείτε, κατόπιν επικοινωνίας με τον Πρόεδρο Θεόδωρο Τσουτσάνη, τηλ. 694 580 2517 ή τον Ταμία Ιωάννη Γιαννακόπουλο, τηλ. 694 525 8770. Και ο ελάχιστος οβολός σας είναι απαραίτητος. Ενδεικτικώς η τιμή καθορίζεται στα 15 ευρώ. Μαθαίνετε τα νέα του Συλλόγου στην ιστοσελίδα του χωριού (www.atsicholos.gr, με την παράκληση να ενημερώνετε την διαχείριση με ειδήσεις που αφορούν το χωριό, με κείμενα που έχετε τη δυνατότητα να γράψετε ή με αρχειακό υλικό (φωτογραφίες, παλιά έγγραφα).

Καλή Χρονιά λοιπόν με άνοδο και προκοπή.

Για το Δ.Σ. - Ο Πρόεδρος ΘΕΟΔΩΡΟΣ Γ. ΤΣΟΥΤΣΑΝΗΣ
Σχόλια (2)
  1. Ο/Η Θανάσης Πάσχος λέει:

    Μόλις τέλειωσα την επίσκεψη στο ημερολόγιο του Συλλόγου μας, να πω ευχαριστώ και μπράβο σε όλες και όλους γι’ αυτην την υπέροχη εργασια!

  2. Ο/Η Σωτηροπούλου Παναγιώτα λέει:

    Μπράβο σας, ήδη ο συλλογος ανεβαίνει ποιοτικά στην επικοινωνία του με τα μέλη.

Το σχόλιό σας...

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *