Από τον Καναδά, εξ Ατσιχώλου ορμώμενη…

Στα πάτρια εδάφη βρέθηκε το μέλος του καναδικού κοινοβουλίου, καταγόμενη από τον Ατσίχωλο, Εμμανουέλα Λαμπροπούλου. Η Εμμανουέλα, έχει σπουδάσει εκπαιδευτικός, με μεταπτυχιακές σπουδές (Master) στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ και είναι δισεγγονή του Μπαρμπαθανάση Λαμπρόπουλου – Λυκοθανάση και της Μαριτσούλας, το γένος Δημητρίου Δρακοπούλου, εγγονή του αείμηστου Γιάννη και της Δέσποινας Λαμπροπούλου και κόρη του Θανάση και της Ματίνας Λαμπρόπουλου. Βλ. γενεαλογικά στοιχεία…

Η Εμμανουέλα Λαμπροπούλου, όπως διαβάζουμε και στο Arcadiaportal.gr, πριν από έξι χρόνια έγινε η νεότερη βουλευτής στον Καναδά συνεχίζοντας μέχρι τώρα την εξαιρετική της πορεία, η οποία είναι ταυτισμένη πλήρως με την αγάπη της για την Ελλάδα και την Αρκαδία. Η Εμμανουέλα Λαμπροπούλου εκλέχτηκε για πρώτη φορά στις 3 Απριλίου του 2017 με το κόμμα των Φιλελευθέρων του Τζάστιν Τριντό  συγκεντρώνοντας ποσοστό 59,1% και ακολούθησε η επανεκλογή της στο καναδικό κοινοβούλιο.

Η 32χρονη με καταγωγή από το χωριό Ατσίχωλο της Γορτυνίας μετρά έξι χρόνια Περιφερειακή βουλευτής στον Καναδά,  παράλληλα και ως πρόεδρος του «Friends Group» ενός οργανισμού για την σύσφυξη των σχέσεων της Ελλάδας και Καναδά. Αυτό το διάστημα η Εμμανουέλα Λαμπροπούλου βρίσκεται στην χώρα μας και πιο συγκεκριμένα βρέθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της επίσκεψης Ελλήνων ομογενών βουλευτών και γερουσιαστών με τον Περιφεριάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Η αγάπη της για την Ελλάδα και την Αρκαδία είναι έκδηλη σε κάθε της φράση νιώθοντας μέσα της την ανάγκη της προσφοράς για τον τόπο αυτό κάτι που αποτυπώνεται και από την μέχρι τώρα διαδρομής της στα κοινά. Σε δηλώσεις της στα  αρκαδικά ΜΜΕ, η Εμμανουέλα Λαμπροπούλου, στη φωτογραφία αριστερά, τόνισε την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την Ελλάδα από τους ομογενείς του Καναδά ενώ, αναφέρθηκε και στην υπερηφάνεια της για την επίσκεψη της στην Περιφέρεια Πελοποννήσου:

Η επίσκεψη μου εδώ στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμένα προσωπικά και με γεμίζει υπερηφάνεια. Η καταγωγή μου είναι από την Αρκαδία και πιο συγκεκριμένα από το χωριό Ατσίχωλος στον Δήμο Γορτυνίας από όπου και κατάγονταν ο παππούς μου. Έξι χρόνια είμαι εκλεγμένη βουλευτής στην Περιφερειακή Ομοσπονδία Καναδά και μέλος του «Pande» ενός οργανισμού που προσπαθεί να βελτιώσει τις σχέσεις του με την Ελλάδα. Επίσης, εκτός από βουλευτής είμαι και πρόεδρος του «Friends Group» της φιλικής εταιρίας ανάμεσα στον Καναδά και την Ελλάδα. Μαζί και με τους υπόλοιπους βουλευτές μας δουλεύουμε για την Ελλάδα και στον Καναδά.

Οι Έλληνες που ζούμε στον Καναδά είμαστε πάρα πολύ δεμένοι μεταξύ μας και αγαπάμε την χώρα μας εδώ, την Ελλάδα την οποία επισκεπτόμαστε κάθε φορά που μπορούμε παρότι για φέτος σε παγκόσμιο επίπεδο ο τουρισμός δεν έχει πάει και τόσο καλά. Πρέπει όλοι οι βουλευτές οι Έλληνες σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου έχουν εκλεγεί να υποστηρίξουμε την χώρα και να την βοηθήσουμε. Νομίζω ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια κάνει ενέργειες και έχει καταφέρει να κάνει βήματα μπροστά και αυτό φαίνεται και στο κομμάτι της εργασίας αλλά και με επιστροφή πολλών νέων ανθρώπων που είχαν φύγει στο εξωτερικό το τελευταίο διάστημα. Η Ελλάδα έχει όλες τις προοπτικές να πάει ακόμα καλύτερα και θα εξακολουθώ από την πλευρά μου στον Καναδά να δουλεύω και να συμβάλω και εγώ προς την κατεύθυνση αυτή.

Πηγή Arcadiaportal.gr
Το σχόλιό σας...

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *