Γενεαλογικό δένδρο Σκουρλά
Πρόκειται για συμβατικό γενεαλογικό δένδρο που αντιστοιχεί σε καταγεγραμμένο στον Ατσίχωλο επώνυμο από τα τέλη του 18ου αιώνα. Οι κλάδοι που εντάσσονται σ' αυτό δεν έχουν κατ' ανάγκη συγγενική σχέση μεταξύ τους. Όπου εξακριβώνεται ή πιθανολογείται τέτοια σχέση, σημειώνεται.
Κλάδοι κατά χρονολογική σειρά
Σκουρλά Αθανασίου(;), Δημητρίου ‛‛Κουλαφίνα’’, ‛‛Κουλαφινόγιαννη’’ (1800) 1
Σκουρλά Κυριαζή, Σωκράτη (1815) 2
Σκουρλά Φίλιππου, ‛‛Φιλιππόγιαννη’’, ‛‛Λεωνιδάκου’’ (1830) 3
Σκουρλά Γεωργίου, Χρήστου, Αθανασίου (1845) 4
Επιλέξτε κλάδο...

Σημειώσεις

3 και 4. Σημειώνουμε σχέση αδελφών μεταξύ, τέκνων Γεωργίου Σκουρλά (1810;),  Σκουρλά Γεωργίου (1847) λαβόντος το όνομα του πατρός προφανώς γεννηθέντος μετά τον θάνατο εκείνου και Σκουρλά Φιλίππου (1850), καθώς και και Σκουρλά Φωτεινής, "Τσιουμπλίνας" συζύγου Δρακόπουλου Δημητρίου, ‛‛Κατσή’’ (1849) και Σκουρλά Ελένης και Σκουρλά Βιολέττας, υπανδρευθείσας στο Κρυονέρι τον Πρίντζο..., μητέρας της Γιαννούλας Πρίντζου, συζύγου Λαμπρόπουλου Χρήστου, ‛‛Λυκοχρήστου’’ (1883).

1. Ο Σκουρλάς Δημήτριος, ‛‛Κουλαφίνας’’ (1850) ήτο πρώτος εξάδελφος των ανωτέρω.

Στην φωτογραφία, Γεώργιος Χρ. Σκουρλάς (1901 - ...), διατελέσας Πρόεδρος της Κοινότητος.

Kλάδος εξ Αγχιστείας (εξέλιπε ως επώνυμο από το χωριό):
Θανή Ιωάννη (1830)
Σύζυγος μη καταγόμενος από τον Ατσίχωλο. Βλ. Εκλιπόντα δένδρα και κλάδοι...

Στον εκλογικό κατάλογο Δήμου Γόρτυνος του 1865 είναι εγγεγραμμένοι:
- Σκουρλάς Αλκιβιάδης του Χρήστου, ετών 28(;), έμπορος,
- Σκουρλάς Αριστείδης του Χρήστου, ετών 25, διδάσκαλος,
- Σκουρλάς Πολύβιος του Χρήστου, ετών 26, έμπορος,
- Σκουρλάς Σπυρίδων του Χρήστου, ετών 25, διδάσκαλος,
- Σκουρλάς Θεόδωρος του Γιαννάκη, ετών 63, γεωργός.
Παραλληλίζοντας τα στοιχεία τους με αυτά του Μητρώου, αδυνατούμε να τους εντάξουμε σε κάποιον κλάδο. Αν υπάρχουν στη διάθεσή σας στοιχεία, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε με μήνυμά σας, επιλέγοντας από τη γραμμή επιλογών Επικοινωνία.

Το επώνυμο Σκουρλάς είναι από τα παλαιότερα του Ατσιχώλου, με αναφορές από τον 17ο αιώνα και εντεύθεν σε κώδικες των μονών Φιλοσόφου και Προδρόμου και σε σχετική μελέτη του Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης, βλ. Επώνυμα και τοπωνύμια. Μεταξύ 1800 και 1860, το επώνυμο αυτό έφερε μεγάλος αριθμός Ατσιχωλιτών.

Mήνυμα

Αν υπάρχουν στοιχεία στη διάθεσή σας (πληροφορίες, έγγραφα, φωτογραφίες και τα λοιπά) ή έχετε να κάνετε διορθώσεις ή επιθυμείτε απόρρητο των προσωπικών σας στοιχείων, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Συλλόγου atsicholos@hotmail.com...