.
Το εντευκτήριο και ο ξενώνας

Εδώ και καιρό λειτουργεί το Εντευκτήριο του Συλλόγου. Στεγάζεται στο παλιό Δημοτικό Σχολείο, στο προαύλιο του Αγιοθανάση. Είναι πλήρως εξοπλισμένο και μπορεί να εξυπηρετήσει διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις. Ο Σύλλογος προέβη σε ορισμένες εργασίες για την ευπρεπή παράδοση του Εντευκτηρίου (αλλαγή φθαρμένης πόρτας εισόδου επιδιόρθωση και γυάλισμα του ξύλινου πατώματος, εξοπλισμός εστίασης κτλ.), ενώ με την φροντίδα και προσωπική εργασία των Θοδωρή Τσουτσάνη, Χρήστου Θεοχάρη, Δημητρας Αγγελοπουλου, Ηρώδη Μποζίκα έγινε ο ευπρεπισμός και ο διάκοσμος της αιθούσης.

Μπαίνοντας στο χώρο διαπιστώνεις ότι κάποιοι Ατσιχωλίτες έχουν καταθέσει το χρόνο και το μεράκι τους για τη άψογη λειτουργία και παρουσία του. Στο Εντευκτήριο ασχολούνται κυρίως και αμισθί η Βούλα Μπερτζελέτου, η Βασω Μπερτζελέτου, ο Θοδωρής Τσουτσάνης και ο Γιώργος Μπερτζελέτος. Εντύπωση προκαλεί ο διάκοσμος του χώρου, απλά λουλούδια του αγρού έχουν μεταμορφωθεί σε όμορφες ανθοσυνθέσεις…

Ο ξενώνας

Από το 2003 η Αδελφότητα Ατσιχωλιτών έχει αναλάβει μια μεγάλη υποχρέωση, ένα νέο μεγάλο αναπτυξιακό έργο. Το έργο αυτό είναι η δημιουργία ξενώνα στο χωριό.Η απόφαση ελήφθη και επικυρώθηκε στην Τ.Γ. Συνέλευση της 20/11/2005. Οι προϋποθέσεις για την κατασκευή ξενώνα διανοίγονται άριστες και αυτό γιατί υπάρχει το κατάλληλο κτίριο. Πρόκειται για το κτίριο του πρώην ελαιουργικού συνεταιρισμού Ατσιχώλου-Βλαχορράφτι, που από το 2004 έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του Συλλόγου κατόπιν δωρεάς. Ο Πρόεδρος του ελαιουργικού Συνεταιρισμού και μέλος του Δ/Σ του Συλλόγου Αθανάσιος Αργ. Δρακόπουλος, κατόπιν πολλών προσπαθειών, κυρίως γραφειοκρατικών, μαζί με τους συνεταιριστές που είχαν απομείνει, αποφάσισαν να δωρίσουν το κτίριο του Συνεταιρισμού στον Σύλλογο, έτσι ώστε αφ’ ενός να διασωθεί ένα παραδοσιακό κτίριο και αφ’ ετέρου να δοθεί η δυνατότητα στο Σύλλογο να το αξιοποιήσει προς όφελος του Ατσιχώλου.

Οι προϋποθέσεις διαφαίνονται άριστες για τη δημιουργία μιας βιώσιμης αγροτουριστικής επιχειρήσεως, με εξασφαλισμένη εργασία για μια οικογένεια για όλο το χρόνο. Αυτό γιατί η παρουσιαζόμενη κινητικότητα διερχομένων επισκεπτών, λόγω του Λουσίου κυρίως και των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στον ποταμό ιδιαιτέρως τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα, είναι αυξημένη και η ζήτηση σε δωμάτια ανάλογη.

Το κτίριο δεσπόζει στο κέντρο του χωριού και η θέα των γύρω βουνών είναι πανοραμική. Ο ξενώνας θα είναι δυναμικότητας περίπου 10 κλινών και θα διαθέτει στο ισόγειο αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Ήδη τα δωμάτια είναι έτοιμα προς χρήση, αφού πρώτα επιπλωθούν καταλλήλως.

Ο Σύλλογος οφείλει ευχαριστίες στον Πρόεδρο του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Αθ. Δρακόπουλο καθώς και στους άλλους συνεταιριστές για την σπουδαία αυτή δωρεά τους. Απομένει για την ολοκλήρωση του έργου η έκδοση αδείας λειτουργίας, η αποκατάσταση του ισογείου χώρου και η διαμόρφωση του εξωτερικού περιβάλλοντος χώρου. Εδώ ζητάμε κάνοντας έκκληση σ’ όλους τους πατριώτες να βοηθήσουν το Σύλλογο ν’ αποπερατώσει το έργο.

Συνδρομές ή εμβάσματα στον λογαριασμό:

Σύλλογος Ατσιχωλιτών «Ο Άγιος Αθανάσιος»
GR38 0172 0570 0050 5706 3206 873
Τράπεζα Πειραιώς

Η αποπεράτωση του ξενώνα

Μεγάλες προσπάθειες καταβάλλοντας από τον Σύλλογο, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας του Ξενώνα. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει είναι μεγάλες και αφορούν στον οικονομικό τομέα. Τα έσοδα που προέκυψαν από την πανήγυρη της 15ης Αυγούστου στο χωριό μόλις κάλυψαν τα έξοδα, αφήνοντας ένα μικρό κέρδος. Αν τα 300 και πλέον μέλη του Συλλόγου, στα οποία κάνουμε έκκληση βοηθείας ανταποκριθούν στο ελάχιστο θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε.

Παρακαλούμε λοιπόν, όλους ν’ ανταποκριθούν στο κατά δύναμιν. Είμαστε σίγουρος ότι το έντονο πατριωτικό συναίσθημα και η αγάπη που έχουμε όλοι για το χωριό μας, θα λειτουργήσουν. Την συνδρομή σας μπορείτε να καταθέσετε στον υπ’ αριθμ. GR38 0172 0570 0050 5706 3206 873 (Τράπεζα Πειραιώς) λογ/σμό του Συλλόγου ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, επικοινωνώντας με τον Πρόεδρο ή όποιο άλλο μέλος του Συλλόγου μπορείτε ή επιθυμείτε.

Ιούλιος 2014, ο ξενώνας, επιτέλους, έτοιμος!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ατσιχωλιτών «Ο Άγιος Αθανάσιος», με χαρά και ικανοποίηση, πληροφορεί τους απανταχού Ατσιχωλίτες και του φίλους του χωριού μας ότι ο Ξενώνας μας είναι επιτέλους έτοιμος! Να δεχθεί όσους και όσες επιθυμούν να επισκεφθούν ή να κάνουν τις διακοπές τους το καλοκαίρι στον Ατσίχωλο… Από τώρα και μέχρι να εκδοθεί η σχετική άδεια, τα δωμάτια του Ξενώνα είναι στη διάθεση των μελών και των φίλων του Συλλόγου, αρκεί να έχουν μαζί τους σεντόνια, μαξιλαροθήκες και πετσέτες (κουβέρτες κτλ. υπάρχουν). Καλή διαμονή!

Το σχόλιό σας...

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *