Εμείς οι άλλοι φαίνεται πως όχι. Η Εφημερίδα των Συντακτών και ο Φώτης Κουβέλης, και δύο ή τρία καχύποπτα μέσα του διαδικτύου που αναπαρήγαγαν περιορισμένα το θέμα, το πρόσεξαν.
Δεν φτάνει που η κυβέρνηση Μητσοτάκη του νεώτερου (ακόμα και ο πατέρας του θα δίσταζε...) διόρισε εκεί τον άνθρωπό της, χωρίς κανέναν δισταγμό, φέρνοντας τον νόμο στα μέτρα του και απονέμοντάς του το απαραίτητο πτυχίο από το πανεπιστήμιο ...της Βουλής.
Με τον ίδιο νόμο μετατρέπει την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών σε «Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών», στην αλήστου μνήμης ΚΥΠ δηλαδή, κυριολεκτικά.
Αλλάζει τον προσανατολισμό της Υπηρεσίας στρέφοντας ...τις κάμερές της προς το εσωτερικό της χώρας, μετατρέποντας σε επίσημους χαφιέδες τον δημόσιο τομέα και την τοπική αυτοδιοίκηση (που μετά τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές σχεδόν στο σύνολό της είναι ήδη αναλόγως προσανατολισμένη...).
Νέο είδος φακελώματος;
Το άρθρο του Φώτη Κουβέλη, δικηγόρου και πρώην υπουργού, στην Efsyn.gr, με ημερομηνία 04.09.2019 και με τον ως άνω τίτλο, μπορεί να είναι περιορισμένης έκτασης, αλλά λέει τα πράγματα με τ' όνομά τους:
Με τροπολογία στη Βουλή, γράφει ο Φώτης Κουβέλης, η κυβέρνηση όρισε τα προσόντα που πρέπει να έχει ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), προσαρμόζοντάς τα στα προσόντα που έχει ο επιλεγμένος για τη θέση αυτή από τον πρωθυπουργό.
Με την ίδια τροπολογία δίνεται η δυνατότητα στην ΕΥΠ να συνάπτει μνημόνια συνεργασίας με τον δημόσιο τομέα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου οι φορείς αυτοί να συντρέχουν με πληροφορίες το έργο της. Πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα:
Η νομοθεσία προσαρμόζεται και γίνεται προσωποπαγής (φωτογραφική διάταξη), γεγονός που υποτάσσει την έννοια της δημοκρατικής νομοθέτησης σε προσωποποιημένα κριτήρια και συμφέροντα.
Παρέχεται η δυνατότητα στην ΕΥΠ να διαμορφώσει, με τα μνημόνια συνεργασίας, σταθερό δίκτυο μέσα στον χώρο της ευρύτερης δημόσιας διοίκησης, με υπαρκτή την απειλή κατά των ελευθεριών και των πολιτικών δικαιωμάτων των πολιτών.
Έτσι, μπορεί να αναβιώσει ο «εσωτερικός εχθρός» και να γυρίσει η χώρα σε ένα πολιτικό παρελθόν αντίπαλο και επικίνδυνο για τη Δημοκρατία.
Πηγή Efsyn.gr
Θα αντιδράσει κανείς;
Το θέμα είναι όντως πολύ σοβαρό. Θα περίμενε λοιπόν κανείς, οι ευαίσθητοι δημοκρατικοί πολίτες από τους οποίους κατά τα άλλα βρίθει η χώρα, τα πολιτικά κόμματα, τα αριστερά κόμματα που έχουν υποστεί τον χαφιεδισμό της ΚΥΠ, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ... να έχουν ήδη αντιδράσει με τον τρόπο που το έκαναν στο παρελθόν. Το ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ25, γιατί όχι;
Και φυσικά όχι, δεν περιμένουμε τίποτα από τα «μέσα ενημέρωσης», εφημερίδες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, ιστοσελίδες, σχεδόν όλα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση και ίσως αύριο από τον «μεγάλο αδελφό» της. Πρόκειται άλλωστε για «συγκοινωνούντες» τομείς, με ραγδαία και παράλληλη τεχνολογική εξέλιξη. Ίσως
αύριο και να τον συνδράμουν στο έργο του...