Όταν ένας πρωθυπουργός καρφώνει...

Πολίτη, από το βήμα τής Βουλής, για να μην τόν σταυρώσουν για τη δική του ευθύνη. «Τίποτα δεν μάς στεναχώρησε περισσότερο από το περι­στατικό στο Ασβεστοχώρι, όπου από ένα άτομο χάσαμε πολλούς...». 

Θα θυμάσθε ασφαλώς πως όταν εκδηλώθηκαν τα πρώτα κρούσματα κο­ρονοϊού (πάνω από 40 τελικά) στον οίκο ευγηρίας τού Ασβεστοχωρίου, πρώτος ο κύριος Σωτήρης Τσιόδρας έσπευσε να «στοχοποιήσει» έναν εργαζόμενο εκεί, φορέα τού κορονοϊού.

Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ παρουσίασαν τότε τον εργαζόμενο στον οίκο ευγηρίας περίπου ως «δολοφόνο» τών ηλικιωμένων τροφίμων (5 - 6 αρχικά, 24 έως σήμερα, αν δεν κάνουμε λάθος), ο οποίος έκανε τάχα «ανέμελα» τις διακοπές του στη Χαλκιδική. Εκμεταλλευόμενος, αν η «κατηγορία» ευσταθούσε, το «άνοιγμα τού τουρισμού» που έκαναν ανέμελα (χωρίς εισαγωγικά!) ο κύριος Μητσοτάκης με τον κύριο Κικίλια (μετά τών συζύγων αυτών...) και ο κύριος Θεοχάρης σ' εκείνο το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη.

Ποιό ήταν το «έγκλημα» τού εργαζόμενου (φορέα), όπως αποδείχθηκε εν συνεχεία; Είχε συναντηθεί με κοντινό του πρόσωπο, το οποίο είχε πάει σε μια συναυλία σε κάποιο μπητς μπαρ τής Χαλκιδικής! Αν δεν είχε κολλήσει τόν κορονοϊό πηγαίνοντας στη δουλειά του στοιβαγμένος στα «άνετα» δημόσια μέσα μεταφοράς τής Θεσσαλονίκης... Και δεν ήταν αυτόφωρο έγκλημα η έλλειψη προστασίας και πρωτοκόλλων στους οίκους ευγηρίας, ενώ ήταν ήδη πασίγνωστο από άλλες χώρες ότι τα γηροκομεία συγκέντρωναν μεγάλα ποσοστά θανάτων από τον κορονοϊό. Δεν ήταν έγκλημα δηλαδή τών κυρίων Μητσοτάκη και Κικίλια!

Μετά την αρχική «έρευνα» λοιπόν τού «εισαγγελέως» κυρίου Τσιόδρα και εναλλαγή ρόλων, εξεδόθη χθες στη Βουλή η «απόφαση» από τον «δικαστή» κύριο Μητσοτάκη. Πάλι καλά που δεν ανέφερε το όνομα τού «κατα­δικασθέντος Τώρα, πώς καταδέχεται ένας πρωθυπουργός να «υποδείχνει» έναν απλό πολίτη, έστω ανώνυμα, από το βήμα τής Βουλής, αυτό μόνο το «σύνταγμα» τής Νέας Δημοκρατίας μπορεί να τό προβλέπει!

ΤΡ.
8 Σεπτεμβρίου 2020
Επεξεργασία