Β΄ Ψυχρός Πόλεμος! Στόχος τώρα δεν είναι το «σιδηρούν παραπέτασμα», «αιχμή» δεν είναι τώρα το ΝΑΤΟ. Στόχος είναι το «κίτρινο πέτασμα», που σηκώθηκε σιγά - σιγά από το 1949 και το 2029 λέει θα απειλήσει ευθέως τον «ελεύθερο κόσμο». Στρατιωτική αιχμή θα είναι τώρα το AUKUS (η νεότευκτη «αγγλοσαξωνική» συμμαχία, Αυστραλίας (AU) - Ηνωμένου Βασιλείου (UK) - Ηνωμένων Πολιτειών (US) τής Αμερικής.
Είναι όμως εύκολο, το νέο «ψυχρό» εγχείρημα; Διαβάζουμε στην Efsyn.gr...
Πολλοί έπεσαν δήθεν από τα σύννεφα με την «ξαφνική» ανακοίνωση της αντικινεζικής συμμαχίας από τις τρεις μεγάλες αγγλόφωνες δυνάμεις, τις κυρίαρχες μέχρι πρότινος ΗΠΑ, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ για έναν νέο «μπαμπούλα», την άλλοτε «Μεγάλη» Βρετανία, που αναζητεί και αυτή νέο πλανητικό ρόλο και την Αυστραλία, που με τον ακροδεξιό πρωθυπουργό της Μόρισον νομίζει πως με οκτώ υποβρύχια θα γίνει υπερδύναμη...
Στην πραγματικότητα όλα αυτά είναι η συνέχεια τού λεγόμενου «δόγματος Ομπάμα», της στροφής τής ατλαντικής υπερδύναμης και των δορυφόρων της προς το νέο μέτωπο τής Ασίας - Ειρηνικού κατά τής Κίνας, όπου κατά τους Αμερικανούς στρατηγικούς εγκέφαλους θα κριθεί ποιά δύναμη θα κυριαρχήσει παγκοσμίως τα επόμενα χρόνια.
Μια «μετατόπιση» από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή προς την Απω Ανατολή, που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και αποτελεί κεντρική επιλογή τού αμερικανικού στρατιωτικο - βιομηχανικού και ενεργειακού συμπλέγματος, ανεξάρτητα από το ποιός είναι πρόεδρος. Και η οποία έχει σκοπό όχι τη στρατιωτική συντριβή τής Κίνας, πράγμα αδύνατο λόγω τών πυρηνικών όπλων της, αλλά μάλλον την ανάκτηση τής πρωτοβουλίας τών κινήσεων και τον περιορισμό τής οικονομικής και πολιτιστικής επέκτασης τού Πεκίνου σε αμερικανικές και ευρωπαϊκές σφαίρες επιρροής στον αναπτυσσόμενο κόσμο.
Για να πετύχουν όμως τους στόχους τους οι ΗΠΑ, πρέπει πρωτίστως να εμποδίσουν τήν πολυπλόκαμη οικονομική και εμπορική συνεργασία τής Κίνας με τις άλλες ανερχόμενες «απειλές» για την ηγεμονία τους, δηλαδή με τη Ρωσία, με την οποία ο Ψυχρός Πόλεμος, δηλαδή η προσπάθεια αποδυνάμωσής της σε εδάφη και επιρροή, ουσιαστικά δεν τελείωσε ποτέ, αλλά και με την πανίσχυρη οικονομικά, ανύπαρκτη όμως διπλωματικά και στρατιωτικά Ευρωπαϊκή Ένωση. Και στον τομέα αυτόν οι ΗΠΑ και ο Μπάιντεν μάταια τραβάνε τό σκοινί και επιχειρούν να υπαγορεύσουν στην Ευρώπη «με ποιους να πάει και ποιους να αφήσει» στην παγκόσμια σκακιέρα.
Αυτό διαφαίνεται τόσο από την οργισμένη αντίδραση τών Γάλλων, αλλά και των περισσότερων άλλων ευρωπαίων ηγετών, που μόνο νέες εντάσεις δεν θέλουν μετά την πανδημία, απέναντι στις νέες τυχοδιωκτικές κινήσεις τών ΗΠΑ στον Ειρηνικό. Κάτι που είδαμε εξ ίσου καθαρά και πριν από λίγους μήνες με την υπόθεση τού στρατηγικού ρωσικού αγωγού αερίου προς τη Γερμανία Nord Stream 2, που μάταια προσπάθησε να εμποδίσει η Ουάσινγκτον...