.
Ελένη Ν. Γαϊτανάρη

Η 7η ημέρα του Μαΐου 2017, για όλους τους εξ Ατσιχώλου καταγομένους, είναι και πρέπει να είναι, ημέρα πένθους. Αυτό, γιατί έφυγε από κοντά μας, πλήρης ημερών, μία μεγάλη κυρία, η αρχόντισσα του χωριού μας Ατσιχώλου, η Ελένη σύζυγος Νικολάου Γαϊτανάρη, η δική μας κυρία Ελένη, όπως με αγάπη και σεβασμό την αποκαλούσαμε. Πιστή σύντροφος, για 70 συναπτά έτη, συγχρόνως όμως και ένθερμη συμπαραστάτης του συζύγου της και μεγάλου ευεργέτη μας Ν. Γαϊτανάρη, στα πάμπολλα, μικρά και μεγάλα ευεργετήματα που μας παρείχαν, αναμορφώνοντας και εξωραΐζοντας το χωριό μας. Η προσφορά της αυτή, στο πλευρό του συζύγου της μεγάλη και η δική μας ευγνωμοσύνη παντοτεινή. Τα προτερήματα της πολλά, γνωστά σε όλους. Επικεντρωνόμαστε όμως στο σπουδαιότερο, από το οποίο εκπορεύονται και όλα τ΄άλλα. Αυτό είναι η χριστιανική της πίστη και η Μεγάλη ευλάβεια που είχε για την Παναγία μας. Το απέδειξε περίτρανα, συμπαραστεκόμενη στον σύζυγό της, για την αναστήλωση και αναβίωση της Ι. Μονής Παναγιά Καλαμίου, καθώς και με την φιλανθρωπία της, στην ενορία Αγ. Ανδρέα Πατησίων.

Λένε ότι ο άνθρωπος δεν πεθαίνει ποτέ, όσο η αγαθή μνήμη του τον ακολουθεί. Η χορεία των αγγέλων του ουρανού, ας την υποδεχθούν σήμερα με ανοικτές τις αγκάλες και ας την κατατάξουν μεταξύ των δικαίων.

Ο Σύλλογος των Ατσιχωλιτών «Ο Άγιος Αθανάσιος», με το άγγελμα του θανάτου της, σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε τα εξής:
1. Αντιπροσωπεία μελών του Δ.Σ. να παραστή στην εξόδιο ακολουθία της.
2. Να κατατεθεί στέφανος επί της σωρού της.
3. Να εκφωνηθεί επικήδειος ομιλία κατά την εξόδιο ακολουθία.
4. Να αναρτηθεί η φωτογραφία της στο γραφείο του Συλλόγου.
5. Να δημοσιευθεί το παρόν στον Τύπο.
Αιωνία σου η μνήμη σεβαστή και αγαπητή μας κυρία Ελένη.

Το σχόλιό σας...

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *