.
Στον Αγιοταξιάρχη 2015

Οι Ατσιχωλίτες, με λαμπρότητα, ετίμησαν δεόντως και εφέτος τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ, στο ομώνυμο εξωκλήσι, παρουσία σύσσωμου του Δ.Σ. του Συλλόγου με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ηλία Καψιμάλη. Με μεγάλη ευλάβεια, λοιπόν, προσήλθαν, συντελούντος και του θαυμάσιου ανοιξιάτικου καιρού που επικρατούσε, πολλοί προσκυνητές «δώρα προσκομίζοντες» στους Αγίους, με την παράκληση, αυτοί να χαριτώνουν υγεία και προκοπή στους απανταχού Ατσιχωλίτες. Η πολύ επιμελημένη οργάνωση, τόσο εκ μέρους του Συλλόγου, όσο και εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και της Ομάδας Εργασίας των ντόπιων κατοίκων του χωριού, απέδωσαν τα μέγιστα. Η προσπάθεια ήταν συλλογική, εδόθη δε με προθυμία, άριστη συνεργασία και προ παντός με ενότητα και αγάπη.

Τον πανηγυρικό εσπερινό, το βράδυ της παραμονής της εορτής στον Άγιο Αθανάσιο, κα τη Θεία Λειτουργία στους Άγιους Ταξιάρχες ανήμερα ετέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, με ιεροψάλτες τους Γιάννη Τσιάπα και Θανάση Σαφλαγιούρα. Άρτους προσκόμισαν και πρόσφεραν ο Σύλλογος, η Βασιλική και Βούλα Μπερτζελέτου, Άννα Τσίρκα και Λέτα Περ. Σωτηροπούλου.

Εκτός των λίγων ντόπιων κατοίκων που έχουν απομείνει στο χωριό, παραβρέθηκαν στην εορτή πολλοί ξενιτεμένοι πατριώτες που ήλθαν με ιδιωτικά αυτοκίνητα από τις προηγούμενες ημέρες, ενώ σαράντα περίπου πατριώτες ήλθαν αυθημερόν με ημερήσια εκδρομή, που επιμελώς διοργανώθηκε από τα μέλη του Δ.Σ. Άννα Μεργούπη και Μαρία Τσουτσάνη, με συνοδό το Γραμματέα του Συλλόγου Μάκη Σεΐζη. Πέραν αυτών, διακρίναμε ακόμη αρκετούς προσκυνητές από τα γειτονικά μας χωριά, Ελληνικό, Βλαχόρραφτη και Κρυονέρι.

Μετά τη λειτουργία το μεσημέρι, στο εντευκτήριο του Συλλόγου και στην πλατεία του Αγίου Αθανασίου, εδόθη προγραμματισμένο γεύμα, όπου παρακάθησαν περίπου εκατόν δέκα άτομα. Στο γεύμα, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου. Ο ωραίος καιρός, το καλό φαγητό και το κρασί, που έρρευσε άφθονο, δημιούργησαν ευχάριστη ατμόσφαιρα και ο ήχος του κλαρίνου που ακούστηκε ξεσήκωσε αρκετούς να χορέψουν, παρά το περιορισμένο του χρόνου, γιατί το πούλμαν έπρεπε να αναχωρήσει νωρίς για Αθήνα.

Τέλος, πολλοί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον ξενώνα, δίδοντας παράλληλα πολλά συγχαρητήρια στοn Σύλλογο για το όντως πολύ ωραίο αυτό επίτευγμα. Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. δίδουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της πολύ επιτυχημένης εκδήλωσης. Και του χρόνου!

ΤΑΣΟΣ ΣΚΟΥΡΛΑΣ
Το σχόλιό σας...

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *