.
Γενεαλογικό δένδρο ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

Οικογένεια του Χρήστου Αθ. Χρονόπουλου ‛‛Τσιαβλή’’. Φωτογραφία του 1925. Εικονίζονται, από αριστερά, Ελένη Χρονοπούλου, σύζυγος Κυριάκου Παπανικολάου, Αθανάσιος Χρονόπουλος, Χρόνης Χρονόπουλος, Σταυρούλα Τσουτσάνη σύζυγος Αθαν. Χρονοπούλου και καθιστός ο πατέρας τους Χρήστος Χρονόπουλος ‛‛Τσιαβλής’’.

Γενεαλογικοί κλάδοι

ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ Αθανασίου, ‛‛Τσιαβλή’’ (1825)*.
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ Ευθυμίου, ‛‛Κουφού’’, ‛‛Γιάνναρου’’ (1835)*.

Με νεώτερη διασταύρωση στοιχείων Μητρώου και εκλογικού καταλόγου του 1865 των «πατριαρχών» των ως ανω κλάδων, συνάγεται ότι πρόκειται περί αδελφών.

Πρόσωπα

1. Γεώργιος Π. Χρονόπουλος ‛‛Κουφός’’.
2. Λάμπρος Παν. Χρονόπουλος, Πρόεδρος της Κοινότητας.

Σημειώσεις

… Χρονοπούλου + … Καρβέλας… (ζεύγος). Δεν διαθέτουμε περαιτέρω στοιχεία. Αν υπάρχουν στη διάθεσή σας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε με μήνυμά σας, επιλέγοντας από τη γραμμή επιλογών Επικοινωνία.

Σχόλια (2)
  1. Φίλιππος Αθαν. Καρβελάς says:

    Από πληροφορίες που έχω από παλαιότερους οι Χρόνοπουλοι (Τσιαβλή) ήταν συγγενείς μας. Θυγατέρα του Χρήστου Νικήτα Καρβελά παντρεύτηκε στον Ατσίχωλο κάποιον Χρονόπουλο ή Κάνιστρα. Προ ετών εκεί στην Αρχαία Γόρτυνα συνάντησα έναν Κάνιστρα διέμενε στην Αθήνα και είχε επιχείρηση κατασκευής υποδημάτων, όταν του ανέφερα το επώνυμό μου μου είπε κατά λέξη τα εξής: «Είμαστε συγγενείς η προγιαγιά μου ήταν Καρβελά, από αυτούς που μένουν κοντά στο γεφύρι της Μονόπορης. Πρέπει να είστε συγγενείς και με τους Χρονόπουλους. γιατί και αυτοί είναι κλάδος του Κάνιστρα, που άλλαξαν σε Χρονόπουλος. Ο Χρήστος Καρβελάς γεννήθηκε το έτος 1798.

    1. Αν είναι σωστή η ηλεκτρονική διεύθυνση που αναφέρατε στο σχόλιο σας, σας έχουμε απαντήσει μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και περιμένουμε ανταπάντησή σας. Ευχαριστούμε.

Το σχόλιό σας...

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *